Inghetata cu halva

Ingrediente
- Apa: 125 ml
- Halva: 100 g
- Zahar: 75 g
- Sare: putina
- Galbenus de ou: 3
- Frisca lichida: 250 ml
- Zahar vanilat : 1
- Ciocolata neagra: 140 g,, pentru crema de ciocolata
- Frisca lichida: 80 ml, pentru crema de ciocolata
Reteta postata in forum de Ghiocel
Am gasit aceasta reteta pe blogul unei culinarese pricepute, Furnicuta Boscodina, am facut cateva modificari obiective, sper sa va placa rezultatul la fel de mult ca si mie.
Se face un sirop pe foc din 100g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva racit pana se va forma o crema lunga. Batem frisca cu zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Se pune compozitia in caserole si se da la congelator.
Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si frisca, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita.
Lasam sa se racoreasca.
Scoatem de la congelator inghetata, turnam deasupra sosul de ciocolata si servim
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |