Islere cu crema de lapte

Ingrediente
- Zahar pudra: 100 g
- Unt: 200 g
- Faina: 280 g
- Nuci macinate: 100 g
- Scortisoara: 1 lingurita
- Lapte: 1/2 l - pentru crema de lapte
- Amidon: 50 g- pentru crema de lapte
- Zahar: 2 linguri - pentru crema de lapte
- Ciocolata alba: 50 g- pentru crema de lapte
- Unt la temperatura camerei: 125 g- pentru crema de lapte
- Zahar pudra: 75 g- pentru crema de lapte
- Ciocolata topita: 2 bucati - pentru glazura
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
ItaliaCategorii:
Bomboane, fursecuriReteta postata in forum de Felis
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se leaga compozitia. Aluatul se pune in folie si se da la frigider cca 10 min dupa care se intinde o foaie la o grosime de 3 mm. Cu o forma rotunda se taie discurile de isler. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit, 5-10 min.
Se scot din cuptor cand sunt coapte dar nu “brozate”.
Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se lipesc cu dulceata acrisoara, sau crema.
A doua zi se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.
Preparare crema:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul si le adaugam incet in ploaie peste lapte (150 ml.) ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. (eu am scos pe balcon pentru a se raci mai repede, dar am amestecat din cand in cand in compozitie pentru a nu face crusta deasupra)
Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam crema de lapte
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |