Kanelbullar - melcisori din aluat de cozonac

Ingrediente
- Drojdie: 25 g
- Margarina: 75 g
- Lapte: 2 1/2 dl
- Sare: un pic
- Zahar: 1/2 dl
- Faina: aproximativ 7 dl
- Cardon: 1 lingurita
- Margarina: 50 g
- Zahar: 1dl
- Scortisoara: 2 lingurite
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
120 de minutePortii:
18-20Complexitate:
MediuTara:
SerbiaCategorii:
Aluaturi diverseAluatul
Se pune drojdia intr-un castron.Margarina se topeste,se amesteca cu laptele si se incalzeste putin(sa fie caldut).Peste drojdie se rastoarna putina margarina+lapte si se amesteca bine(pana se dizolva drojdia).Cand s-a dezolvat drojdia adaugam restul de margarina +lapte,sarea,zaharul si cardonul.Totul se amesteca bine si se adauga peste faina.Coca se lucreaza usor.Dupa ce l-am framantat se mai poate pune o mana de faina daca este nevoie(se lipeste f tare)A luatul va fi lasat la crescut timp de 30 minute(il acoperim ).
Umplutura
Se amesteca margarina,zaharul si scortisoara pana devine cremoasa.
Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi pe care le vom unge cu umplutura.
Pe deasupra putem presara alune taiate marunt(migdale,nuci,kokos)Se ruleaza si se taie bucati 2 -2,5 cm.Se pun in tava lasand loc intre ei(ca sa nu se lipeasca cand se vor coace)si se mai lasa inca jumatate de ora la dospit.Se ung cu ou(intreg) si se baga la cuptor care va fi incalzit inainte.Se coc la 225 celsius timp de 10 -15 minute
Reteta postata in forum de doly
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |