Kataif-cataif-Ekmek-cataifi

Ingrediente
- Taitei speciali pentru kataif: 400 g - pentru blat
- Unt: putin- pentru blat
- Apa: 250 ml - pentru sirop
- Zahar brun: 2 linguri- pentru sirop
- Miere: 2 linguri- pentru sirop
- Zeama de portocala/lamaie: 1 ceasca- pentru sirop
- Coaja de citrice: 1 lingurita- pentru sirop
- Lapte: 400 ml - pentru crema de vanilie
- Oua: 2 bucati- pentru crema de vanilie
- Amidon de porumb: 3 linguri- pentru crema de vanilie
- Unt: 3 linguri- pentru crema de vanilie
- Zahar: 100-125 g- pentru crema de vanilie
- Coaja de citrice: dupa gust- pentru crema de vanilie
- Frisca lichida: 300 ml
sursa retetei: Monica -Elizabet
Punem taieteii intr-o tava intr-un strat gros de 1,5-2 cm, presaram pe
deasupra bucatele de unt si dam la cuptorul incins pana ce taieteii se rumenesc
cand se racoreste putin blatul de taietei ( nu trebuie sa fie rece...dar nici f fierbinte) punem deasupra lui siropul
siropul nu trebuie sa fie fiert f mult doar dat in fiert
lasam sa se raceasca bine si ne ocupam de crema de vanilie putem face o crema de vanilie preparata in casa sau o crema din 2 pudinguri de vanilie...
se amesteca laptele cu amidonul sa nu fie cocoloashe, am adaugat ouale batute bine cu zaharul si untul la temperatura camerei+coaja de portocala
se prepara pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde
cand este racorita crema se intinde peste blatul de taietei
punem la rece si intre timp preparam frisca
puneti frisca intr-un strat de 1 cm peste crema de vanilie
apoi pregatim decorul din:
fie nuci/alune nesarate/migdale/fistic, se piseaza mare si se pune deasupra prajiturii
Se pune la frigider si se taie in patrate mari
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |