Kipferl cu vanilie

Ingrediente
- Unt: 150 g
- Faina: 250 g
- Migdale: 100 g
- Oua: 1 bucata
- Zahar vanilat : 1 plic
- Zahar: 100 g
- Zahar pudra: 70 g - pentru decor
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
ItaliaCategorii:
Bomboane, fursecuriReteta postata in forum de Danelutza
Acesti biscuiti Kipferl, se prepara pentru Craciun si sint nelipsiti de pe mesele locuitorilor Vienei, iar in cofetarii sint serviti alaturi de un ceai cald sau o ciocolata calda.
Mai intii de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor (eu am cumparat migdalele \"dezpielitate\")... dupa care le macinam
Acesti biscuiti Kipferl, se prepara pentru Craciun si sint nelipsiti de pe mesele locuitorilor Vienei, iar in cofetarii sint serviti alaturi de un ceai cald sau o ciocolata calda.
Intr-un castron destul de incapator, cernem faina, adaugam migdalele macinate, zaharul, zaharul vanilat, oul, untul taiat bucatele
amestecam bine toate ingredientele (aici veti avea un pic de munca, sa nu cumva sa incercati cu mixerul ca zboara ingredientele prin bucatarie), pina vom obtine un destul de tarisor. Strivim aluatul dindu-i forma de piine, il punem intr-o folie (eu l-am strivit intr-o punga de nylon), si-l dam la frigider pentru cel putin doua ore.
Dupa cele doua ore de stat la rece, scoatem aluatul din frigider, il taiem in bucatele (22 g aveam ale mele) si facem snururi dindu-le forma de potcoava de cal. Asezam potcoavele in tava de aragaz in care am pus hirtie de copt, iar cit timp se incalzeste aragazul la 170 de grade, lasam potcoavele la rece, asa nu riscam sa se turteasca si isi vor pastra forma de potcoava, dupa care le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 15-17 minute.
Scoatem biscuitii din cuptor, bagam a doua tava (in total vom obtine 30 de potcoave), iar cind sint reci, inmuiem capetele in ciocolata topita la MO, apoi le pudram cu zahar.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |