Krem a la krem bicolor

Ingrediente
- Oua: 6, pentru blat
- Zahar: 6 linguri, pentru blat
- Creme ole de ciocolata: 1 plic, pentru blat
- Frisca lichida: 250 ml, pentru crema 1
- Lapte: 150 ml, pentru crema 1
- Creme ole de ciocolata: 1 plic, pentru crema 1
- Frisca lichida: 250 ml, pentru crema 2
- Lapte: 150 ml, pentru crema 2
- Creme ole de vanilie: 1 plic, pentru crema 2
- Ciocolata: 200 g, pentru glazura
- Frisca lichida: 125 ml, pentru glazura
Reteta postata in forum de MihaelaT
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema:
Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Glazura:
Se pune ciocolata rupta bucatele si frisca lichida, intr-o cratita pe aburi si se amesteca pana se omogenizeaza.
Am pus peste blat crema de ciocolata, am ras ciocolata cu lapte cam 50gr si am dat la friguder pana am facut crema de vanilie. Am pus crema de vanilie si iar am dat la frigider pana am facut glazura...
E foarte gustoasa si rapida
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |