Lasagna cu legume si carne

Ingrediente
- Carne tocata: 500 g -pentru sosul bolognez
- Ciuperci: 300 g-pentru sosul bolognez
- Ceapa: 1 bucata-pentru sosul bolognez
- Morcovi: 1 bucata-pentru sosul bolognez
- Usturoi: 2 bucati -pentru sosul bolognez
- Rosii in bulion: 1 cutie -pentru sosul bolognez
- Pasta de rosii: 2-3 linguri-pentru sosul bolognez
- Oregano: dupa gust-pentru sosul bolognez
- Sare: dupa gust-pentru sosul bolognez
- Piper: dupa gust-pentru sosul bolognez
- Ulei de masline: dupa gust-pentru sosul bolognez
- Unt moale: 4 linguri - pentru sos bechamel
- Faina: 4 linguri - pentru sos bechamel
- Lapte: 500 ml - pentru sos bechamel
- Cascaval ras: dupa gust - pentru sos bechamel
- Nucsoara macinata: dupa gust - pentru sos bechamel
- Sare: dupa gust - pentru sos bechamel
Reteta postata in forum de criss
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, ciupercile se taie feliute si se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana isi schimba culoarea.
se adauga rosiile taiate cubulete pasta de rosii si un pahar cu apa si se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper si oregano. (Se poate pune rozmarin si salvie dar eu n-am avut)
Intr-o tava unsa cu ulei se pune sos bechamel, apoi sos bolognez, apoi foi de lasagna. (Eu am pus foile cateva secunde la fiert desi pe cutie scrie ca nu necesita fierbere).
Din nou peste foi se pune sos bechamel, apoi bolognez si in final deasupra se pune parmezan sau cascaval ras
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptor pentru 20 minute, dupa care se scoate folia si se mai lasa 10 minute.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |