Lasagna cu sunca si cascaval

Ingrediente
- Foi de lasagna: 250 gr
- Sunca: 350 g
- Cascaval: 300 g
- Lapte: 1 pahar
- Oua: 1 bucata- pentru sos alb
- Faina: cat este nevoie- pentru sos alb
- Sare: dupa gust- pentru sos alb
- Unt: 25 g- pentru sos alb
Intr-un vas se pun oul, laptele, untul topit, sarea si se pune faina pana se ingroasa sosul putin(mai subtire ca la snitele)
Se pune un vas cu apa la fiert si cateva picaturi de ulei, apoi se pun foile pentru lasagna pentru cateva minute in apa care fierbe.
se scot incet si se scurg de apa.
Intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet se pune putin sos alb si se intinde pe tot "fundul" tavii
apoi se aseaza un strat de foi pentru lasagna
deasupra foilor se pune sos de rosii
peste sucul de rosii se pun felioare de cascaval
deasupra cascavalului se aseaza felii de sunca
Peste sunca se pune din nou sos alb in strat subtire si se continua tot asa pana se termina toate ingredientele penultimul strat fiind format din foi de lasagna si deasupra se rastoarna sosul alb
Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 10 min,
apoi se scoate si se pune deasupra un pahar cu lapte, se acopera din nou si se mai da la cuptor inca 20 min la foc 180 gr
(verificati sa nu mai aibe "zeama")
Se scoate folia se rade cascavalul si se pune deasupra apoi se pune din nou in cuptor pana se topeste/aureste putin cascavalul
Cand se serveste se pune deasupra sos proaspat din rosii condimentat cu sare, piper si dupa gust si oregano
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |