Lipie - Paine Turceasca

Ingrediente
- Apa: 150 ml
- Lapte: 100 ml
- Unt: 5 linguri
- Sare: 1/2 lingurita
- Zahar: 1 lingurita
- Drojdie uscata: 1 lingura
- Faina: Pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini
- Galbenus de ou: 1
Specific:
ArabescTimp Preparare:
180 de minutePortii:
1Complexitate:
UsorTara:
TurciaCategorii:
Paine de casaApa, laptele, untul se pun putin la incalzit se adauga drojdia si zaharul si se lasa 5 min sa se umfle drojdia
Se adauga apoi sarea si putin cate putina faina pana cand alutaul se desprinde singur de pe maini
Se lasa la crescut 30-40 de min
Apoi se mai framanta cateva minute si se intinde pe masa infainata o foaie de cca 1 cm grosime, apoi se pune in tava si se mai lasa la crescut 20 de min
Inainte de a o pune in cuptorul preincalzit, apasam foaia crescuta cu degetul aratator din loc in loc, ungem foaia lipia cu un amestec facut din ou batut, cu o lingura de unt topit si 2 linguri de lapte
Apoi presaram deasupra seminte si punem la cuptor pentru aproximativ 10-12 min...nu trebuie f mult fiind subtire se coace repede
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |