Makhlouta - mancare de boabe

Ingrediente
- Fasole uscata: 1/2 pahar
- Fasole cu bob mare: cat este necesar
- Naut: cat este necesar
- Bob uscat: cat este necesar
Specific:
ArabescTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
LibanCategorii:
Mancaruri cu legumesursa retetei: Ortansa desprecopii
Se pun la inmuiat de seara toate ingredientele.
A doua zi se pun la fiert-eu am pus nautul separat pt. ca mi-a fost teama ca se fierbe mai greu.
Cand sunt aproape fierte se adauga si 1/2 pahar de linte+ 1/2 pahar de burghul.
Aproape de sfarsit se mai adauga 1/2 pahar de orez alb(cu bobul scurt)
.Acum se amesteca usor cu lingura de lemn,ca sa nu se prinda orezul .
Separat se caleste o ceapa mica in 3-4 linguri de ulei si o capatana de usturoi curatat si taiat rondele
Se rastoarna peste fasolici, se potriveste de sare si cumin si se serveste calda cu crutoane de lipie.
Nota:pe parcursul fiertului se adauga apa, atat cat boabele sa fie mereu acoperite de apa.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |