Mancare de dovlecei cu smantana

Ingrediente
- Dovlecei: 2
- Ceapa: 1
- Morcovi: 1
- Rosii decojite: 1
- Marar: cateva fire
- Usturoi: 2-3 catei
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Boia de ardei: dupa gust
- Ulei de masline: putin
- Amidon: 1 lingurita
Specific:
UniversalTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu legumeSe taie ceapa fashii subtiri si se pune la calit in putin ulei de masline
Dovleceii se spala bine si se curata coaja acolo unde este patata apoi se taie rondele de cca 1/2 de cm si se adauga peste ceapa
morcovul se curata si se da pe razatoarea mare apoi se adauga si el in tigaia adanca la calit
separat se fierbe apa si cand legumele sunt inmuiate se adauga apa fiarta sa acopere legumele
dupa aproximativ 10 min se adauga rosia fara pielita si taiata cuburi mici si usturoiul zdrobit
cine doreste sa fie sosul mai gros poate sa dizolve o lingurita de amidon de porumb intr-o jumatate de cescuta de apa rece si sa o adauge peste legume
se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce de ardei se mai lasa sa fiarba putin apoi se adauga mararul taiat marunt
la servire optional se poate pune smantana
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |