Mancare de dovlecel

Ingrediente
- Dovlecei: 1
- Ceapa: 1
- Sare: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
- Marar: 1 legatura
- Smantana: cat este nevoie
- Faina: 1 lingura
- Boia: dupa gust
- Otet: 1 lingura
Specific:
UniversalTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu legumeReteta postata in forum de Micul
Dupa cate am observat, mancarea de dovlecel in felul asta, se face doar in Ardeal. Mie-mi place mult de tot, mai ales cu paine proaspata cu coaja crocanta. Ardeleneste se mananca cu o felie de sunca prajita langa, dar mie nu-mi place.Domnul Mitu o mananca atat cu paine, ca mine, cat si co bucata de carne langa ea.
Asa o facea Muni ( bunica mea ), apoi Lucica ( mami ), iar acum eu.
Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga dovlecelul curatat si dat pe razatoarea mare. Se acopera cu apa, se pune cimbru, sare si se lasa pana se inmoaie dovlecelul. Se face apoi din faina, boia si smantana o ingroseala care se adauga la dovlecel. Se mai lasa putin, se pune mararul tocat si zeama de lamaie.
Ceapa pusa la calit.Se pune sare pe ea, sarea scoate apa din ceapa si astfel ea nu se prajeste ci doar se inmoaie
Se adauga dovlecelul curatat si dat pe razatoarea mare.
Se acopera cu apa, se pune cimbrul si daca mai trebuie sare.
Se pregateste ingrosala dintr-o lingura de faina, putina boia, si smantana.
Se adauga ingrosala peste dovlecel, se pune mararul tocat si
e gata mancarea de dovlecel.
La noi are mare, mare trecere, eu pun chiar la congelator, dovlecel ras si-l pregatesc iarna.
Intre timp am aflat ca se face si in Banat, inclin sa cred ca este un fel de mancare svabeasca
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |