Mancare de linte rosie

Ingrediente
- Linte rosie: 200 g
- Patrunjel: 1 legatura
- Ceapa: 1
- Ghimbir: 40 g
- Usturoi: 3 catei
- Ardei iute: 1/2
- Ulei: 4 linguri
- Coriandru praf: 1 1/2 lingutite
- Cumin praf: 1 lingurita
- Turmeric: 1 lingurita
- Boia: 1/2 lingurita
- Curry: 10 frunze
- Rosii decojite: 300 g
- Zahar: 2 lingurite
- Sare: dupa gust
- Unt: 40 g
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu legumeReteta postata in forum de Micul
De pe un blog german imi tot facea cu ochiul o mancarica de linte rosie, si pentru ca in SM am gasit linte rosie, am incercat reteta.Foarte, foarte buna.
Se spala bine de tot lintea, in multa apa, apoi se lasa in 350 ml apa, la inmuiat cam 30 min.
1/2 de legatura de patrunjel, ceapa ( eu am pus vreo 5 cepe verzi, dar doar partea alba ), ghibirul, usturoiul, si ardeiul iute, taiate putin, se pun in robotel si se macina, dar nu pana devin pasta.
Se pune uleiul intr-o tigaie, se adauga amestecul din robotel, si se lasa cam 10 min, la foc mic, sa se caleasca, amestecandu-se continuu.Se adauga condimentele, frunzele de curry taiate marunt, si se mai lasa cam 5 minute, tot amestecand.Se aduaga apoi lintea, cu tot cu apa in care s-a inmuiat, rosiile ( eu nu am pus proaspete ci din conserva ), zaharul si sarea.Se lasa pana se face lintea.La mine a mai trebuit apa si am aduagat apa calduta.La sfarsit, dupa ce se ia de foc, se adauga untul si putina zeama de lamaie.
Pentru servit alaturi se amesteca putin castravete cu iaurt, zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline, sare si usturoi cine vrea.Eu nu am pus, pt. ca mancarea de linte este putin iute de la ardei si ghimbir.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |