Mancare de mazare cu cartofi si pui

Ingrediente
- Mazare: 1 cutie
- Piept de pui: 1
- Cartofi: 2
- Morcovi: 1
- Ceapa: 1
- Boia de ardei dulce: 1 lingurita
- Suc de rosii: 100 ml
- Verdeata: dupa gust
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Ulei: putin
Se incinge ulei intr-o cratita sau tigaie adana si se pune la prajit pieptul de pui taiat cuburi mari
Cand pieptul este aproape rumenit se adauga cartofii curatati de coaja, spalati si taiat si ei cubulete de marime potrivita
se lasa sa se prajeasca si ei putin apoi se adauga ceapa taiata marunt sau data e razatoare
Cand este inmuiata si ceapa se pune boiaua de ardei si se pune apa(de preferat fiarta) cat sa treaca cu 1 deget peste ingredientele din cratita
cand a dat din nou in clocot se adauga si morcovul taiat cubulete mici(cel putin pe jumatatea cartofilor...fiindca altfel morcovii raman nefierti si cartofii se vor zdrobi) si se lasa la fiert aproximativ 30 de min
Cand toate sunt fierte se adauga mazarea din conserva(evident se poate folosi mazare proaspata care este muuult mai buna dar atunci puneti mazarea mai din timp fiindca fierbe mai greu) se mai lasa la fiert cateva minute, se condimenteaza cu sare, piper, se pune sucul de rosii, si chiar cand inchidem focul verdeata taiata marunt
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |