Mancare de morcovi cu pui si garnitura de taietei cu cartofi

Ingrediente
- Morcovi: 7-8
- Piept de pui: 1
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Ulei: cat este nevoie
- Zahar: 2 lingurite
- Sare grunjoasa: putin
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-3Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carnereteta inspirata de pe ceva bun @};- unde era prezentata cu carne de porc
Pieptul de pui fara piele se dezoseaza si se taie bucati cat doriti de mari
Se pun bucatile de pui la prajit in putin ulei, cand carnea este rumenita se scoate din cratita si se tin de-o parte la cald
Se pun separat in alta oala aproximativ 500 ml apa la fiert
In uleiul ramas se pun la calit morcovii curatati si taiati in sferturi, acoperim cu capacul , mai amestecam din cand in cand
Cand apa fierbe se rastoarna cu grija peste morcovii caliti si se lasa sa fiarba aproximativ 10-12 min
Adaugam in cratita si pieptul de pui, acoperim cratita cu un capac sau o folie de aluminiu si punem cratita in cuptor(pe gratarul de jos) pentru 30-35 de min
Inainte cu 5 min sa oprim focul, caramelizam 2 lingurite de zahar, stingem cu putina apa in care am pus 1 lingurita de amidon de porumb, condimentam cu sare, piper dupa gust, scurgem si sosul ramas in cratita, amestecam bine si turnam acest sos peste morcovii si puiul din cratita...mai lasam cateva minute(5) la cuptor apoi servim alaturi de orez alb sau taietei.
Noi am servit alaturi de taietei cu cartofi, preparati in casa
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |