Mancare de peste cu legume

Ingrediente
- File de peste: 500 g
- Ardei gras: 4 bucati
- Ceapa: 2 buc
- Ulei de masline: 1/2 ceasca
- Coriandru: 1 lingura
- Dafin: 1 frunza
- Rosii in bulion: 1 conserva
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Lamai: 2 buc
- Lapte degresat: 1/2 ceasca
- Amidon de porumb: 1 lingura
- Ardei iute: 2 buc
- Usturoi: 2 catei
pe numele ei real Moqueca de piexe (este o reteta braziliana de origine indigena) f buna, gustoasa si mai ales f sanatoasa
reteta de pe todo gostoso
Pestele se taie bucati cam de 2 degete latime si 4-5 cm lungime
Se stropeste cu zeama de la 2 lamai, se pune piper si se lasa cel putin 30 de min in marinata asta
Se pune uleiul de masline in tigaie adanca sau cratita si in el se pune la calit usturoiul
Apoi se adauga ardeii grasi taiati fashii lungi si ceapa taiata rondele...se lasa cateva minute sa se inmoaie putin
Se adauga pestele marinat cu tot cu zeama in care a stat
apoi rosiile din conserva taiate cubulete
Se pune apa cat sa acopere toate ingredientele si se lasa la fiert cca 25-30 de min
se condimenteaza cu sare, piper daca mai e nevoie, praf de dafin.
Laptele amestecat cu amidonul de porumb se adauga in tigaie , se amesteca incet si se mai lasa la fiert cateva minute
Intre timp se fierbe orez alb si apoi se scurge bine de zeama
3-4 oua de gaina cand sunt fierte de decojesc, se taie in 2-3 si se lasa pe o farfurie
Atunci cand toate legumele si pestele sunt fierte, se scot din cratita 3 linguri de legume si sos.Acestea se pun intr-un castron impreuna cu 1-2 ardei iuti si se piseaza bine(eu le-am mixat in blender)
Se opreste focul la mancarea de peste, se pun peste ea ouale taiate apoi se presara coriandru sau patrunjel verde
alaturi intr-un bol se pune orezul alb(nesarat, nepiperat...alb pur si simplu)
in alt bol mai mic avem sosul iute
Iar mancarea de peste se serveste direct din cratita in care a fiert
eu am avut si o painica...ca la romani
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |