Medalioane invelite in bacon

Ingrediente
- Carne de porc/pasare/vita: in functie de cate portii doriti
- Bacon: in functie de cate portii doriti
- Cartofi: in functie de cate portii doriti
- Mustar: pentru sos, in functie de cate portii doriti
- Sos de soia: pentru sos, in functie de cate portii doriti
- Sare: pentru sos,dupa gust
- Piper: pentru sos,dupa gust
- Ierburi aromatice: pentru sos,dupa gust
- Zeama de lamaie: pentru sos,dupa gust
- Vin alb sec: pentru sos,dupa gust
- Amidon de porumb: cat este nevoie
- Ulei de masline: pentru sos,cat este nevoie
- Boia de ardei dulce: pentru sos,dupa gust
Reteta o am de pe spatele cutiei de bacon feliat
Se pun cartofii la fiert in coaja(intregi)
Se prepara sosul amestecand toate ingredientele, amidonul scria ca trebuie pus ultimul
Pregatim bucatile de carne de aproximatib 1,5 cm grosime (eu am folosit piept de pui) si diametrul lor sa poata fi cuprins de o felie de bacon
Se da carnea astfel taiata prin sosul preparat apoi se prinde cu baconul si intepam cu scobitoarea ca sa ramana prins
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie pe lungime in doua si se infasoara si ei in bacon, se tavalesc si cartofii prin acelasi sos
Se incinge bine o tigaie groasa(eu am folosit gratarul de teflon) se unge cu ulei apoi se da focul la minim si se pun la prajit mai intai medalioanele din carne...zicea acolo ca e necesar sa stea 10 min pe fiecare parte(oricum verificati din cand in cand sa nu se arda)
Atunci cand intoarceti medalioanele de carne pe a doua parte puneti pe tigaie si madalioanele din cartofi, ele nu trebuiesc prajite decat 2-3 min pe fiecare parte
Se poate servi cu garniutura de orez, felii de morcov fiert si diverse salate
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |