Melci cu aluat spaniol

Ingrediente
- Faina: 500 g
- Oua: 3 buc
- Unt: 100 g
- Zahar pudra: 100 g
- Apa: 200 ml
- Coaja de lamaie: 1 lamaie
- Drojdie: 15 g
- Galbenus de ou: 1 buc ( pt uns)
Specific:
AustralianTimp Preparare:
120 de minutePortii:
16Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aluaturi diverseReteta postata in forum de Mary5
am luat aceasta reteta de pe blogul 'Bucataria lui Dodo'.
Se pune faina,zaharul,ouale si apa si lamaia rasa si se framanta un aluat nu f. tare dar nici moale,daca mai trebuie faina se mai adauga.Mai putin untul care se topeste si se ung foile cu el.
drojdia se dizolva in apa calduta si putin zahar si se pune si ea la framantat.
Se lasa jumatate de ora la crescut.
Se imparte aluatul in 18 bucatati,se intind fasii lungi,se ung cu unt topit si apoi se ruleaza si se fac melcii.se ung cu galbenus si se pune seminte de susan pe ei.
Se pun pe hartie de copt si se coc la 350F(aprox.180C,cred)
Nu am decat o poza
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |