Mere in foietaj

Ingrediente
- Mere: 4
- Stafide: 100 gr
- Aluat de foietaj: 300 gr
- Zahar brun: 1 lingura
- Scortisoara: dupa gust
- Zahar pudra: 1 linguritza
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
120 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aluaturi diverseMerele se spala/ sterg se curata de coaja se scoate mijlocul marului cu un instrument special sau se scobesc cu un cutit
Se pun merele intr-o tava, se presara peste ele zaharul brun, scortisoara si se dau pentru 10 min la cuptor(sau in cuptorul cu microunde uneori) pana se inmoaie putin
Intre timp se pregateste foietajul
Se intind 4 patrate de foietaj(aproximativ10/10cm)cand sunt gata merele se lasa sa se racoreasca putin apoi se pune fiecare mar pe foaia de aluat se umple mijlocul marului cu stafide si se iau colturile aluatului pe rand si se prind in mijlocul marului.
Se pun in tava unse cu ulei si se dau la cuptor pana se rumeneste putin aluatul apoi se pudreaza cu zahar pudra
Merele se pot taia si jumatati, si cubulete si "prinse" in acest aluat
Sursa retetei: idee mihaela simiuc
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |