Mini rulouri la buchet

Reteta postata in forum de Janet
Aluatul l-am luat de la Monica,modul de lucru l-am luat de la Fimere,o frantuzoaica pe care o admir mult!
Fimere facuse un fel de piine cu gem,Monica ,rulade cu crema de ciocolata......iar eu rulouri mai mici pe care le=am adunat intr-un buchet.
Intr-un bol ,cernem faina,drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamiie si portocala
vanilia si praful de sare.Facem o adincitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte ,apoi untul topit si amestecul de oua,lapte,zahar si mirodenii.
Framintam bine si lasam pina isi dubleaza volumul.Dupa ce se-a dublat volumul ,impartim aluatul in trei si il intindem in fisii late cam de 10 -12 cm.
Apoi taiem fisiile din din 10 in 10 cm ,eu am taiat din ochi. Pe fiecare patratel format punem o umplutura pe care o dorim ;gem,ciocolata sau nutela,
eu am folosit miez de nuca prajit si macinat ,amestecat cu cacao,zahar,un pic de esenta de rom si un pic de lapte ,pina a iesit o crema.Am uns o forma
de blat de tort si in mijloc am pus o biluta de aluat in care am pus o lingurita de gem de mure.Apoi fiecare rulou format l-am pus in picioare inprejurul bilei de aluat .
Am completat asa toata forma, am acoperit-o si am lasat cam 30 de min.sa creasca iarasi aluatul.Dupa ce a crescut frumos ,am uns cu ou batut si am dat la
cuptorul de dinainte incins cam 40 de min.
Cam asta a fost!
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |