Mouhalabya - budinca din faina de orez

Ingrediente
- Pudra de orez: 1 pahar
- Lapte: 7 pahare
- Zahar: 1/2 pahar
- Sirop de zahar - ater: 1 pahar
- Apa de flori de portocale: dupa gust
- Apa de trandafiri: dupa gust
- Scortisoara: dupa gust
- Vanilie: dupa gust
- Migdale: pentru ornat
- Stafide: pentru ornat
- Fistic: pentru ornat
- Bomboane: pentru ornat
Mod de Preparare
Sursa retetei: Ortansa desprecopii
Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul,apoi pudra de orez in ploaie,amestecandu-se in continuu cu telul.
Se fierbe la foc mediu,cu mare atentie pt. ca se prinde f usor de fundul vasului.Cand orezul este fiert si crema capata consistenta unei smantani groase,se trage de pe foc si se racoreste putin.
Se incorporeaza aromele si se imparte in castronele micute(ies in jur de 7-10 castronase).
Se presara deasupra migdalele,fisticul,stafidele si bomboanele,Se raceste si se serveste cu cateva linguri de sirop deasupra.
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |