Mucenici moldovenesti de post

Ingrediente
- Faina: 550g
- Drojdie uscata: 1 plic
- Lapte: 125ml
- Apa calda: 125ml
- Zahar tos: 150g
- Ulei: 80g
- Sare: 1 lingurita
Pun si eu aici reteta pe care am ''cules-o'' de la Gourmandine
Dupa cum o sa vedeti se pot face si in varianta de post ;)
Pentru aluat:
550g faina
1 plic drojdie uscata (eu am pus un cub de drojdie proaspata)
125ml lapte caldut (pentru varianta de post inlocuiti laptele cu apa)
125ml apa calduta
150g zahar tos
1 ou (pentru varianta de post excludeti oul din reteta)
80g unt (pentru varianta de post inlocuiti untul cu ulei)
1 lingurita rasa sare
Pentru uns mucenicii inainte de a-i introduce la cuptor:
50ml lapte
1galbenus crud
(pentru varianta de post ungeti mucenicii cu pensula inmuiata in putina apa in care ati dizolvat un pliculet de zahar vanilinat)
Pentru sirop:
Dupa ce-i scoatem din cuptor ii pensulam bine cu sirop sau putem chiar sa-i scufundam in sirop.Eu i-am pensulat bine de tot.
300ml apa
150g zahar tos
1 plic zahar vanilinat
1 esenta de rom
Coaja rasa de la o lamiae
Pentru uns deasupra:
Miere
Pentru presarat deasupra:
Miez de nuca macinata
Reteta postata in forum de Danna
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |