Mucenici Muntenesti cu zeama preparati in casa

Fiindca nu a avut cum sa-mi trimita mama de-acasa din ro anul acesta i-am pregatit in casa dupa o reteta comuna Anita& Ortansa de pe desprecopii @};-
Se intind foi de aproximativ 3-4 mm
Se decupeaza cu aparatul special in forma de 8(Pentru cine nu are aparat se fac din aluat suluri ff subtiri se impletesc in forma de 8)
Apoi se pun pe hartie la uscat sau cine doreste sa-i usuce mai repede se pun in cuptor la foc fff mic cateva minute
Apoi se pregatesc astfel
pentru 250 gr de mucenici (uscati)
1,5 l de apa in care adaugam putina sare
Aducem la fierbere si scufundam incet mucenicii
Lasam la fiert aproximativ 10 min(oricum verificati daca sunt fierti si inainte si dupa acest termen in caz ca este nevoie)
Apoi se adauga zahar dupa gust
arome(esenta de vanilie si/sau rom) zahar vanilat
Eu scortisoara si nuca pisata(macinata) le pun in farfurie la servire
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |