Negresa cu nuci, insiropata

Din ciclul am ciocolata multa si n-am ce sa fac cu ea (tot din ciocolata oualor de la Paste) am tot cautat pana am gasit reteta aceasta pe
Retete culinare
putin modificata
Se inncinge cuptorul la 220 de grade.
Se topeste ciocolata si untul la flacara mica(sau in microunde).
Intr-un castron, se amesteca ouale, zaharul si esenta de vanilie, f bine cu mixerul
Se incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina si sarea si vom obtine un alaut cremos
Adaugam apoi alunele(nucile in cazul meu) macinate.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina se rastoarna compozitia in tava si se pune la copt in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.
Cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi o insiropam cu un sirop facut din
1 ceasca de lapte(sau smantana dulce)
100-120 gr ciocolata
1 lingura de zahar
Se rupa bucatele ciocolata si se pune la topit pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde apoi se insiropeaza cu acest sirop negresa
Eu ca sa se patrunda mai bine am taiat negresa in triunghiuri(fiindca am copt-o in forma de tort) apoi am insiropat si am presarat deasupra nuca de cocos
Am servit cu inghetata...delicioasa a fost
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |