Nuci umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente
- Oua: 3 bucati pentru aluat
- Zahar: 200g
- Faina: 600g
- Untura: 300g
- Coaja de lamaie: dupa gust
- Amoniac: putin
- Sare: putin
- Zahar vanilat : 1-2 pliculete
- Lapte: 1/2 l - pentru crema
- Zahar: 1 cana
- Faina: 3-4 linguri
- Unt: 100 g
- Cacao: 1-2 linguri
- Ciocolata amaruie: 100g
- Esenta de rom: dupa gust
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Bomboane, fursecuriReteta postata in forum de ariana
Intr-un bol punem untura,zaharul,ouale,coaja
de lamaie,praful de sare, zaharul vanilat,
amoniacul si amestecam bine.
Adaugam faina si incepem sa framantam,daca mai
este nevoie mai adaugam faina.
Din aluatul obtinut formam bilute pe care le punem
in forma de copt.
Se coc pe flacara aragazului.
Mod de preparare crema:
Punem laptele pe foc intr-o craticioara,separat intr-un
bol amestecam faina cu zaharul,cacaoa si jumatate
din cantitatea de lapte si omogenizam.
Turnam compozitia peste restul de lapte adaugam
ciocolata bucatele si lasam sa fiarba la foc mic
amestecand continuu.
Cand compozitia s-a ingrosat dam vasul de pe foc
si adaugam untul amestecam pana ce acesta
se topeste la final adaugam esenta.
Cu crema obtinuta umplem fiecare "coaja de nuca"
dupa care le impreunam.
Se pudreaza cu zahar.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |