Onion Bahjji - chiftelute de ceapa indiene

Ingrediente
- Ceapa: 2
- Faina de naut: 1 1/2 cup
- Coriandru: 1 lingurita
- Turmeric: 1 lingurita
- Garam masala: 1/2 de lingurita
- Sare: 1/4 lingurita
- Piper: dupa gust
- Ardei iute: 1/4 lingurita
- Ulei de masline: 2 linguri
Specific:
AsiaticTimp Preparare:
90 de minutePortii:
8Complexitate:
UsorTara:
IndiaCategorii:
Mancaruri cu legumeIn mod normal,aceste chiftelute se prajesc in ulei,eu am ales sa fac varianta cu ele coapte in cuptor. Pentru chiftelutele mele din imagine (8) am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
Amestecam faina de naut cu coriandrul macinat ,turmericul,garam masala,ardeiul iute si adaugam apa pina cind obtinem o consistenta de smintina groasa.
Intr-o tigaie incinsa cu uleiul de masline inmuiem ceapa cu putina sare si piper,la foc mic ,cca 5 minute,o lasam la racorit putin,dupa care o incorporam in amestecul anterior,lasind-o 10 minute in repaus,sa se amestece aromele
Dupa care luam cu lingura si depozitam mici gramajoare intr-o tava unsa cu ulei(eu nu am facut lucrul acesta,s-au lipit,insa le-am desprins usor cu o spatula de lemn) sau pe hirtie de copt si le dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 25-30 minute.servim cu lipie sau turta.
Reteta postata in forum de alison
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |