Paine Dunarea

Ingrediente
- Faina manitoba: 150 g
- Faina: 325 g
- Drojdie proaspata: 12 g
- Lapte: 250-300 g
- Zahar: 50 g
- Unt: 50 g
- Sare: 2-3 g
- Oua: pentru uns
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
150 de minutePortii:
1Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaEste denumita piine, dar eu as spune ca e un altfel de cozonac, un aluat fara oua si cu putine grasimi, un fel de piinite semidulci si molcute, molcute...
Punem in robot fainele cernute (cred ca merge si cu faina normala), adaugam drojdia rupta bucatele, zaharul, untul taiat feliute subtiri, laptele caldut si doar dupa ce am amestecat bine ingredietele adaugam si sarea (sarea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia, de aceea o adaugam la sfirsit). Am framintat aluatul circa un sfert de ora, l-am lasat la crescut circa doua ore, il lasati sa creasca pina isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor infainata, facem bilute de 25-30 g (eu le-am facut de 35 g), daca aveti un cintar sa fie egale e si mai bine... Am captusit cu hirtie de copt o forma cu cerc detasabil si am asezat bilutele un pic distantate intre ele,
lasam din nou la crescut circa 30-40 de minute, dupa care cu ajutorul unui penson le ungem frumos.
Bagam tava in cuptorul incalzit la 200 de grade, pentru circa 30 de minute. Atentie... daca vedeti ca se rumeneste prea tare deasupra, acoperiti cu o folie de aluminiu. Piinita mea s-a bronzat un pic, pentru ca domnisoara era bolnavioara si a cerut sa stau linga ea, asa ca... am uitat de piine si a stat vreo citeva minute in plus peste cele 30, dar vreo 27 de minute, sint suficiente, depinde de aragaz.
Postata in forum de Danelutza
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |