Paine impletita in patru

Ingrediente
- Faina: 2 kg
- Drojdie proaspata: 40 gr
- Apa calda: 1 l
- Ulei: 100 ml
- Sare: 2 linguri
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
180 de minutePortii:
3Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaAmestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Intr-un vas suficient de mare sa creasca aluatul punem faina, sarea, uleiul, drojdia si apa.
Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de vas si maini. Lasam apoi aluatul la crescut intr-un loc caldut cam 30-40 min.
Dupa ce aluatul a crescut,il framanatam din nou sa scoatem tot aerul din el.
Am impartit aluatul in 3 parti si apoi fiecare parte in 4 parti egale din care se fac suluri.
Incepem inpletirea painii:punem alaturi cele 4 suluri,pe al 3-lea il ridicam si pe primul il trecem peste celelate 3 ramase,asezam sulul ridicat la locul lui,acum fiind al 2-lea.repetam operatiune pana impletim toata painea.
Paine impletita o punem in tava unsa cu ulei si mai lasam la crescut 30 min si apoi o punem la cuptor la foc mediu.O scoatem cand e rumenita
Reteta postata in forum de cretu-veronica22
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |