Paine rapida - Pane della mezz'ora

Ingrediente
- Apa calda: 225 g
- Lapte: 200 g
- Zahar: 2 linguri
- Drojdie: 36 g
- Unt: 30 g
- Sare: 16 g
- Faina: 800 g
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2Complexitate:
UsorTara:
ItaliaCategorii:
Paine de casaO piinita buna tare, e foarte gustoasa si molcuta.
Punem ingredientele in masina de facut piine, in ordinea in care sint scrise. Apasam pe butonul de framintare (la mine dureaza 14 minute) si vom obtine un aluat neted si catifelat.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framintam un pic cu miinile, asa va fi si elastic. Impartim aluatul in doua, apoi incepem sa framintam fiecare bucata in felul urmator. Incepem de la partea de sus si incepem sa apasam lejer pe aluat (nu stiu daca asta este exprimarea corecta) cu degetul sau cu podul palmei, pina rulam tot aluatul.
Intoarcem aluatul la 90 grade si repetam operatia, apoi din nou intoarcem aluatul, mereu in sensul acelor de ceasornic, in total vom avea patru rulari.
Intoarcem aluatul cu inchizatura dedesubt, apucam de capete frumos si le bagam si pe acestea sub aluat, va rezulta o piine rotunda, pe care o vom aseza in tava de la cuptor, pe care presaram mai intii faina din abundenta...
Iar acum pot spune adevarata poveste a piinii. De ce "piine de jumatate de ora " ?! Pentru ca, dam drumul la cuptor, nu conteaza temperatura, eu am dat la maxim si lasam sa se incalzeasca timp de 60-90 secunde, atentie, am spus secunde. Acum inchidem caldura cuptorului, bagam aluatul si-l lasam la crescut fix jumatate de ora, de aici si denumirea piinii. Uitati cum arata dupa jumatatea de ora...
Dupa ce a trecut jumatatea de ora, invirtim butonul la 200 grade si lasam la copt pentru 35-40 de minute.
Reteta postata in forum de Danelutza
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |