Painici cu usturoi

Ingrediente
- Oua: 1
- Apa: 1 cescuta
- Lapte: 1 cescuta
- Drojdie: 1 lingura
- Zahar: 1 lingurita
- Sare: 1 lingurita
- Unt: 1 cub
- Faina: pana cand aluatul devine nelipicios
- Usturoi: 5 catei
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
150 de minutePortii:
8-10Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaSe amesteca toate ingredientele mai putin faina pe care o punem putin cate putin asa cum am spus pana am obtinem un aluat elastic si nelipicios
Lasam aluatul la crescut pentru cel putin 30 de min
Intre timp pregatim umplutura din 50 gr unt si 5 catzei de usturoi
usturoiul zdrobit si untul la temperatura camerei se amesteca
Aluatul crescut se mai framanta cateva minute apoi se imparte in 7 bile egale
Presaram faina pe masa de lucru si intindem din fiecare bila cate o foaie pe care o ungem cu pasta de usturoi doar pe 3/4 din suprafata
Rulam si introducem in interior marginile ca sa nu curga pasta de unt+usturoi
Le asezam in tava unsa cu putin ulei de masline la distanta unele de altele
Le mai lasam la crescut cca 20-30 de min apoi le punem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc
Pot fi servite alaturi de supe, fripturi si alte mancaruri
Sursa retetei: Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |