Painici cu varza calita

Ingrediente
- Faina: 50 ml -pentru aluat
- Drojdie proaspata: 1 cub-pentru aluat
- Sare: dupa gust-pentru aluat
- Apa: cat este necesar-pentru aluat
- Varza murata: 500 g - pentru umplutura
- Cartofi: 5 bucati - pentru umplutura
- Sare: dupa gust - pentru umplutura
- Piper macinat: dupa gust - pentru umplutura
- Ulei: pentru calit varza
- Marar: dupa gust - pentru umplutura
- Cimbru: dupa gust - pentru umplutura
sursa retetei: Monica-Elizabet
Dizolvam drojdia intr-un pic de apa calduta, punem de plamadeala, apoi framantam adugand inca un pic de apa si faina, sare si obtinem un aluat nu prea tare pe care-l punem la dospit pentru cel putin 30 de min
In acest timp pregatim umplutura
Varza o spalam intr-o apa , o stoarcem si o punem la calit pe un pic de ule
i.Adaugam sare si piper, marar, cimbru.boia de ardei(daca va place mai rosie si o lingura de bulion)
Punem cartofii la fiert, cand cartofii sunt fierti scurgem apa, ii pasam si ii amestecam cu varza calita.
Rupem din aluatul dospit aproximativ 6 bucati fiecare bila o presam cu mana un pic sau intindem o foaie nu f subtire si in mijloc asezam umplutura de cartofi si varza.
Tragem aluatul peste umplutura si intindem o foaie nici prea groasa nici prea subtire. Se poate coace in tigaia de teflon pe aragaz sau in cuptor la foc potrivit
sau putem intinde o foaie dreptunghiulara punem umplutura din loc in loc apoi alta foaie deasupra si in locul unde este umplutura se decupeaza apasand bine marginile formelor decupate
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |