Pane Margherita - Paine

Ingrediente
- Faina: 300 gr
- Faina de kamut: 50 gr
- Apa calda: 220 ml
- Drojdie proaspata: 15 gr
- Zahar: 1 lingurita
- Ulei de masline: 1 lingura
- Sare: 1,5 lingurita
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
150 de minutePortii:
1Complexitate:
UsorTara:
ItaliaCategorii:
Paine de casaNu am avut faina kamut asa ca am folosit doar faina alba.
Am aruncat toate ingredientele in MP, in ordinea de pe tricouri, adica apa amestecata cu drojdia, zahar, apoi uleiul de masline, dupa care faina si sarea.
Am lasat sa-si faca masina treaba.La dospit a stat cca. 2 ore.Scoatem aluatul, formam 7 bile de aluat.Tavalim fiecare biluta prin faina apoi asezam in tava, cu spatiu de 3 cm intre ele si mai lasam 1 ora la crescut.Eu le-am asezat in forma de cerc.Asezati cum va place!!
Incalzim cuptorul la 220 grade.Acu vine chestiunea cu crocanteala.Bagam tava la cuptor in momentul in care temperatura e cea de 220, aruncam apa pe fundul cuptorului si inchidem rapid usa.Vaporii care se formeaza in cuptor vor da acea crusta crocanta painii!Acilea e skepsisul!!Lasam 20-25 minute.
E dementiala!!
Reteta postata in forum de Danna
Reteta e a Laurei Adamache
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |