Panettone cu stafide

Reteta de pe eva.ro putin modificata...am pus doar stafide...in reteta era si cu caise uscate si migdale
1. Desfa drojdia uscata in doua-trei linguri cu lapte cald si amestec-o cu o lingurita cu faina, lasand-o apoi sa creasca 20-30 de minute intr-un loc cald.
2. Amesteca in faina proaspta cernuta drojdia preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale. Framanta aluatul pana devine suplu.
3. Amesteca in aluat stafidele coaja de lamaie si portocala.
4. Unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge cu unt si tapeteaza apoi cu faina.
5. Fa un guguloi mare din tot aluatul si pune-l in cratita. Lasa-l sa creasca circa o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat si putin umezit. Unge-l cu ou batut si da-l la cuptor (incins bine la 180 de grade), la foc mic, circa 45 de miunute.
6. Este gata cand a devenit ferm, capatand o crusta aurie. Lasa-l sa se raceasca bine in vasul in care s-a copt, apoi poti servi
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |