Panini Laugenbrot

Ingrediente
- Faina: 500 gr
- Drojdie: 25 gr
- Zahar: 1 lingurita
- Unt: 30 gr
- Apa calda: 270 gr
- Sare: 1 lingurita
- Apa: 2 l
- Bicarbonat: 12 lingurite
- Sare: 4 linguri
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
120 de minutePortii:
15Complexitate:
MediuTara:
GermaniaCategorii:
Paine de casaPunem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Lasam aluatul la crescut 30-45 minute.Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in bilute mici de cca 50 gr.
Punem intr-o oala apa amestecata cu bicarbonatul si sarea si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cate 5 chifle in apa care fierbe pentru 30 secunde maxim.
Ii scoatem cu o paleta cu gaurele direct pe hartia de copt asezata in tava de cuptor. Ii crestam cu o lama sau cutter, ii pudram cu sare grunjoasa, susan sau mac si ii dam la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 20 minute. Cand s-au rumenit uniform sunt gata.
Delicioase, pufoase si cu coaja crocanta!!
Reteta postata in forum de Danna
Reteta am luat-o de pe blogul Laurei Adamache
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |