Panna Cotta - Panacota - Budinca rece italiana

Ingrediente
- Smantana dulce: 450 ml
- Lapte: 200 ml
- Zahar: 60 g
- Gelatina: 1 lingura
- Zahar vanilat : 1 plic
- Sare: cat este nevoie
- Ulei: 1 lingura
- Sirop de fructe: cat este nevoie
- Fructe: cat este nevoie
Reteta este de pe cevabun
Laptele şi smântâna dulce se pun intr-un bol se amesteca si se pun la foc mic pana se incalzesc(eu am pus in microunde)
Se adauga zahărul şi zahărul vanilat şi se lasa să fiarbă timp de 1 minut.
Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina(pe care eu am inmuiat-o cateva minute in putin lapte si am pus-o pentru 10-15 secunde la microunde sa se lichefieze)
Se amesteca bine şise lasa sa se răcească lichidul timp de 10-15 minute.
Se ung cu putin ulei 4 forme conice, ceşti de cafea sau vase ramekin
Si se toarna compozitia de panna cotta in forme
După ce lichidul s-a răcit introduceţi cupele la rece pentru minim 2 ore.
Se rastoarna apoi pe farfurie si se decoreaza cu sirop de fructe si fructe proaspete
Eu pentru astazi am ales capsuni, insa panna cotta poate fi servita ci cu sirop de ciocolata, caramel, etc...
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |