Papiote din peste cu creveti

Ingrediente
- File de hering: 12
- Creveti: 12
- Unt: 100 g
- Nucsoara: un varf de cutit
- Lamai: 2
- Mustar: 1 lingura
- Mustar cu hrean: 1 lingurita
- Ulei de masline: 50 ml
- Marar: 1 legatura
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
Tatal meu, dragutul, mi-a trimis niste reviste de bucatareli, printre care si "Bucataria pt toti" Acolo am gasit aceasta minunata reteta pe care o voi repeta cat de curand pt ca e super gustoasa si am avut reclamatii ca a fost prea putin.
Eu am pus marinat pestele cam 2 ore cu sare, piper, lamaie si cimbrisor proaspat.. Se spala si curata de oscioare pestele, se sterge cu hartie absorbanta, sa pune sare (la mine nu a mai fost nevoie), piper si un crevete. Se ruleaza si se prinde cu scobitoare. Se pun papiotele astfel pregatite intr-o tava, pe hartie de copt unsa cu unt. Intr-un castron se amesteca zeama de la o lamaie, mustarul, uleiul, nucsoara, jumatate din legatura de marar (tocat marunt) sare, piper daca mai e nevoie.. Stropiti din belsug cu amestecul de mai sus pestele si dati la cuptorul incins pt 30-40 min. Se servesc calde cu felii de lamaie si mararaul ramas presarat deasupra.
La revista nu scrie, dar eu din cand in cand am stropit pestele cu zeama din tava sa nu se usuce.
Reteta postata in forum de Happy
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |