Pasca cu branza de vaci, smantana si stafide

Ingrediente
- Faina: 330gr
- Galbenus de ou: 3
- Albusuri de ou: 1
- Zahar: 100 g
- Unt: 85 g
- Ulei: 1 lingura mica
- Lapte: 165 ml
- Esenta de rom: putin
- Esenta de vanilie: putin
- Drojdie uscata: 1 plic
- Sare: un varf de cutit
- Branza: 500 gr
- Smantana: 200 gr
- Zahar: dupa gust
- Coaja de lamaie: 1/2 de lamaie
- Stafide: 200 gr
- Zahar vanilat : 1 plic
- Oua: 3-4
Se moaie drojdia cu puţin lapte călduţ (nu trebuie să fie fierbinte deoarece drojdia se opăreşte şi nu mai creşte aluatul) şi o bucăţică de zahăr.
Se opăresc într-o oală mică 3—4 Iinguri de făină cu puţin lapte clocotit, amestecând bine să nu se facă cocoloşi.
Când s-a răcorit maiaua atât cât suferă degetul introdus în ea, se amestecă cu drojdia şi apoi se bate bine până se fac băşici mari. Se presară puţină făină, se acoperă cu un şervet şi se pune la un loc cald să crească
In acest timp, se freacă gălbenuşurile, întâi cu sare, ca să-se închidă la culoare, apoi cu zahărul pisat sau dacă este tos, cernut printr-o sită fină şi turnat câte puţin peste gălbenuşuri. Se freacă bine până ce se fac ca o cremă spumoasă
Cand plămădeala a crescut destul, se toarnă peste restul de făină cernută într-o covată şi ţinută la cald, se amestecă adăugând gălbenuşurile, puţin lapte călduţ şi albuşurile bătute spumă. Se frământă cel puţin o jumătate de oră(eu mereu il framant maxim 15-20 de min si mai nou in masina de paine) aducând aluatul de pe margini spre mijloc.
Se pune uleiul, romul, puţin câte puţin, untul topit, cald, iar dacă aluatul pare prea tare, se mai adaugă puţin lapte călduţ. Se adună aluatul în covată, se acoperă cu o faţă de masă, se aşază la cald timp de 2 ore
Umplutura:
Se amesteca intr-un castron
- aproximativ 500 gr branza
- 200 gr smantana
- zahar dupa gust
- coaja de la 1/2 de lamaie
- 200 gr stafide
- 1 zahar vanilat
- 3-4 oua
Daca vi se pare prea moale adaugati 1 lingura de gris...asta depinde de cat de moale este branza
Se rupe o bucata din aluat se preseaza cu mainile si se pune pe "fundul" unei tavi rotunde, se ridica aluat(subtiindu-l cu mana) si pe marginea tavii, apoi se rastoarna umplutura
Din aluatul ramas se fac impletituri sau se face un grilaj
Se unge cu galbenush de ou, se presara zahar tos
Se coace in cuptorul preincalzit la foc mic si o lasam si o ora si 30 de min daca este nevoie pana iese scobitoarea curata din ea...pasca se poate rumeni mai tare deasupra atunci o acoperim cu o folie de aluminiu, punem dedesubt o tava mai groasa si se coace mai incet dar sigur
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |