Pasca cu branza dulce

Ingrediente
- Faina: 1kg
- Galbenus de ou: 8
- Lapte: 600ml
- Ulei: 50ml
- Drojdie proaspata: 60gr
- Zahar: 200gr
- Unt: 200gr
- Esenta de rom: 20ml
- Coaja de lamaie: 1 lamaie
- Coaja rasa de portocala: 1 portocala
- Sare: un praf
- Esenta de vanilie: 20ml
Reteta postata in forum de Cretu-veronica22
De obicei am folosit acelasi fel de aluat si la pasca si la cozonac.
Se fierb 200ml lapte,se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede.
Se lasa la racorit.Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut.
Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina,galbenusuri,lapte,ulei,unt topit,arome,zahar.
Se framanta un aluat bine de tot.Se lasa la crescut.Din aceasta cantitate ies doi cozonaci.
Eu am facut de data(adica la Paste) acesta un cozonac cu mac si 2 tavi cu pasca.
La pasca am intins o foaie din aluat,am facut o mica impletitura pe margini si am pus branza dulce amestecata cu zahar dupa gust,vanilie,stafide,cateva oua
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |