Pasca moldoveneasca cu smantana

Realizata de M.Zamfir
Se poate realiza cu 2 tipuri de "foi"
1. Se poate cumpara un aluat de foietaj(400 gr)
2. Se poate prepara o foaie in casa din:
150 gr unt
200 gr faina
70 gr zahar
2 galbenusuri
zahar vanilat sau coaja rasa de lamaie
Se amesteca toate ingredientele, se face o foaie si se intinde
Orice varianta alegeti intindeti foaia intr-o tava de tort mai mare, de 28 cm, tapetata cu unt si putina faina
Preincalziti cuptorul si lasati la foc mic-potrivit
Umplutura:
1 kg de smantana(aici s-a folosit smantana dulce)
250-300 gr zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
7 oua
2-3 linguri de gris
100 gr stafide sau fructe confiate
1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Smantana se scurge de "zer"(in caz ca are)
Se pune smantana intr-un castron incapator si se mixeaza cu galbenusurile adaugate pe rand
Se adauga coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica
Apoi grisul in "ploaie"
Separat intr-un castron se mixeaza doar 6 dintre albusuri(unul nu se foloseste) cu f putina sare apoi incet, incet se adauga zaharul pana cand obtinem compozitia ca cea de bezea(atunci cand intoarcem castronul albusurile sa nu cada) :)
Incepem sa incorporam albusurile batute spuma in compozitia de smantana si galbenusuri, amestecand usor cu lingura de lemn ...se adauga stafidele
Se rastoarna incet umplutura peste foaia intinsa in tava, se niveleaza
Si se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si pana trece testul scobitorii
Se inchide focul si se lasa in cuptor cu usa putin deschisa, nu va speriati ea se lasa putin insa este delicioasa
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |