Paste arrabbiata

Ingrediente
- Paste: 250 g
- Ceapa: 1 bucata
- Ulei de masline: 3-4 linguri
- Ardei iute: 2 bucati
- Usturoi: 2-3 catei
- Rosii: 500-600 g
- Busuioc: dupa gust
- Oregano uscat: dupa gust
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
Sosul arrabbiata este unul dintre cele mai simple sosuri pentru paste( si de preparat si ca ingrediente) ;) dar totodata unul dintre cele mai gustoase, populare si apreciate
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
Rosiile se curata de pielite si se taie in cuburi(maricele)
Se toaca marunt frunzele de busuioc, se curata ceapa si usturoiul si se taie rondele
Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca marunt
Se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa si se lasa pana luceste, se adauga usturoiul si ardeiul iute, se mai lasa 1-2 minute. Se adauga rosiile taiate cuburi. Se adauga sarea si piperul.
Se lasa la fiert sosul timp de 10 minute se adauga busuiocul şi oregano si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Cand sosul este fiert se adauga pastele, se amesteca usor sa nu se sfarame.
Se servesc fierbinti cu putin parmezan deasupra
In unele reteta mai apare si un morcov taiat cubulete mici, mici de tot si bacon taiat patratele
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |