Paste cu dovleac si bacon

Ingrediente
- Paste: 400 g
- Pulpa de dovleac: 800 g
- Unt: 2 linguri
- Bacon: 120 g
- Ceapa rosie: 1 bucata
- Smantana grasa: 180 ml
- Boabe de mustar: 1 lingurita
- Parmezan: 50 g
- Muguri de pin: 4 linguri
- Nucsoara: 1 lingurita
- Patrunjel tocat: 2 linguri
- Ardei gras rosu: 1/2 bucata
- Sare: dupa gust
- Piper negru: dupa gust
Reteta este de pe cevabun.ro
Se taie dovleacul în cubuleţe cu latura de 2 centimetri.
Baconul şi ceapa cubuleţe se taie cubulete mici
Răzuiţi parmezanul.
Prăjiţi uşor mugurii de pin într-o tigaie teflonată, fără grăsime.
Dovleacul se pune la fiert în multă apă rece cu puţină sare se tine la foc mic timp de 10 minute – de când începe să fiarbă – până când bucăţile de dovleac încep să se înmoaie, apoi se scoate dovleacul cu o spumiera din vasul in care a fiert
Apa din vasul în care a fiert dovleacul NU SE ARUNCA se pune pe foc din nou si după ce a început să fiarbă apa se adauga pastele si se fierb conform instrucţiunilor de pe punga
După ce au fiert, scurgeţi pastele şi amestecaţi-le cu puţin ulei.
Untul se topeste intr-o tigaie(cratita) adanca
se adauga baconul, ardeiul şi ceapa si se prajesc la foc mic timp de 5 minute.
Se adauga smântâna şi muştarul în cratiţă şi, după ce s-au încălzit bine, dar înainte de a fierbe se pun pastele si se amesteca incet dar bine
Se adauga dovleacul, parmezan-ul, nucșoara şi pătrunjelul tocat.
Se condimenteaza cu sare și piper, după gust.
Pastele astfel preparate se servesc ornate cu frunze proaspete de pătrunjel și câte o lingură de muguri de pin
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |