Pastrav la gratar cu mamaliga si sos picant

Ingrediente
- Pastrav: 6-7 bucati
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Condimente pentru peste: dupa gust
- Ulei de masline: dupa gust
- Rosii: 1 bucata - pentru sos
- Ardei gras rosu: 1 bucata - pentru sos
- Ardei iute: 1 bucata - pentru sos
- Sare: dupa gust - pentru sos
- Piper: dupa gust - pentru sos
- Ulei de masline: dupa gust - pentru sos
- Usturoi: 4-5 catei - pentru sos
- Cimbru: dupa gust - pentru sos
- Apa: cat este necesar - pentru sos
Pestele se curata si se spala bine
Se unge pestele cu putin ulei de masline
se condimenteaza bine(poate putin mai mult decat de obicei fiindca fiind la gratar nu intra condimentele atat de bine in peste)
Se incinge gratarul si se frige pestele bine pe ambele parti
Separat se face o mamaliguta
Se taie rosia feliute, ardeiul gras fasii subtiri, ardeiul iute se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline
Se condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru peste se adauga aproximativ 300 ml apa si se lasa sa fiarba 2-3 minute
se adauga apoi usturoiul zdrobit si cimbrul tocat marunt
Se mai lasa un clocot si se opreste focul
Se serveste pe o farfurie, pestele impreuna cu mamaliguta si sos picant
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |