Patratele cu branza si crema de lamaie

Ingrediente
- Apa: 1/3 cana
- Lapte batut: 1/3 ceasca
- Margarina/unt: 3 linguri
- Zahar: 6 linguri
- Oua: un
- Sare: putina
- Drojdie: 25 g
- Branza de vaci: 250 g, pentru crema
- Branza telemea: 200 g, pentru crema
- Zahar: 4 linguri, pentru crema
Reteta postata in forum de Janet
Prajitura asata am vazut-o pe un site frantuzesc si mi-a placut felul de preparare si me-am propus sa o incerc sa vad ce iese.Rezultatul a fost excelent!A fost o incintare pentru toata familia!
Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt.Peste ele punem jumate din crema de brinza.Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam)Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte cam 40 de min.Cind este gata lasam sa se racoreasca si punem deasupra ,cu o punguta ,crema de lamiie.
Vom folosi:
-sucul de la doua lamai
-3 galbenusuri
-o cana de zahar
-coaja de la 2 lamii
-55 gr unt nesarat
Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie, galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, batem bine pana se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pana cand, atunci cind punem lingura, fundul acesteia sa se glaseze.
Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cate putin pina il terminam.
Este un deliciu consumata calda.Crema de lamiie face tot deliciul!Ii da o savuare deosebita!
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |