Piftie - Racitura

Ingrediente
- Carne de porc slaba: 1 kg
- Ureche de porc: 400 - 500g
- Morcovi: dupa gust
- Telina (radacina): dupa gust
- Seminte de floarea soarelui: dupa gust
- Foi de dafin: dupa gust
- Usturoi: dupa gust
- Sare: dupa gust
- Ceapa: dupa gust
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive diversesursa retetei: Monica-Elizabet
Se curata bine(parlesc) si spala aripile/ghearele apoi se pun la fiert in multa apa impreuna cu carnea se aduna spuma si se lasa la fiert la foc mic descoperit.apoi se curata legumele si se pun si ele intregi in oala la jumatatea timpului de fierbere si se lasa impreuna la fiert(se adauga sare, piper boabe, si cativa catei de usturoi, foi de dafin) pana cand carnea se desprinde de pe oase, zarzavatul si ghearele sau aripile se scoat si se arunca, mai putin morcovii pe care o sa-i folosim pentru decor
Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. taiati cateva felioare de morcov, gogosar murat , cateva frunze de patrunjel...Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste zeama, strecurati din nou si turnati in castronase. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar sau cu hrean.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |