Pilaf din orez si naut

Ingrediente
- Orez: 1 cana
- Morcovi: 2
- Ceapa: 1
- Naut: 200 g
- Patrunjel: 2 linguri
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Boia: dupa gust
- Ulei de masline: cateva linguri
- Usturoi: 2 catei
Inspirat de la Bianca prin bucatarie @};-
Daca folositi naut "proaspat" puneti nautul la inmuiat cu cateva ore inainte sau chiar de seara
Apoi fiebeti nautul si lasati-l de-o parte
Intr-o craticioara cu putin ulei punem la calit ceapa data pe razatoare, impreuna cu morcovul ras si orezul.
Se calesc cateva minute apoi se adauga 3-4 cani de apa (de preferat apa fiarta) si se lasa la fiert pana cand orezul si legumele sunt fierte iar zeama a scazut aproape de tot
Se adauga nautul fiert si scurs de apa, usturoiul zdrobit , "praful" colorat si sare, piper dupa gust
Se mai lasa la fiert 5 min(atentie sa nu se lipeasca) fiindca zeama nu mai trebuie sa fie
Se adauga patrunjelul verde tocat marunt si se opreste focul
Merge de minune cu muraturi, salata de orice fel...si bineinteles poate fi o garnitura pe langa fripturi, peste...
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |