Pizza Calabresa

Ingrediente
- Apa: 50 ml
- Lapte: 50 ml
- Unt: 1 cub
- Drojdie: 1 cub
- Oua: 1 buc
- Sare: un varf de cutit
- Zahar: un praf
- Faina: cat cuprinde
- Parmezan ras: 1 farfurie
- Sos de rosii: dupa gust
- Oregano: dupa gust
- Sare: putin
- Ulei de masline: dupa gust
- Cascaval: 300 g
- Carnati afumati: 300 g
- Ceapa: 2 buc
- Masline negre fara samburi: 1/2 ceasca
- Ulei de masline: 1 lingura
- Oregano: 1 lingura rasa
Pasul 1. Aluat
Se pune drojdia la inmuiat in putin lapte caldut impreuna cu zaharul si se lasa sa se "odihneasca" pentru 5 min
apoi se adauga apa si ea calduta, untul moale, oul batut bine, sarea si incet, incet punem faina pana cand obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.
acoperim aluatul cu un servet si lasam la crescut 30 de min
Pasul 2. Sos

Se face un sos mai gros din:
parmezan ras
sos de rosii
oregano
sare ulei de masline si dupa ce se intinde aluatul si se pune in tava unsa cu ulei de masline se unge blatul cu acest sos
Pasul 3. Umplutura

300 gr cascaval pentru pizza
300 gr carnati calabresa afumati decojiti taiati in rondele fine
2 cepe mici taiate si ele in rondele fine
1/2 ceasca de masline negre scria acolo...eu n-am avut si am pus versi(fara sambure)
1 lingura de ulei de masline
1 lingura rasa de oregano
Dupa ce ati uns blatul cu sos puneti in cuptorul preincalzit pentru cateva min...maxim 5
radeti cascavalul si dupa ce scoateti blatul "incalzit" din cuptor puneti cascavalul ras deasupra lui in strat gros
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |