Pizza cu fructe de mare

Ingrediente
- Creveti: dupa gust
- Calamar: dupa gust
- Peste: cateva bucatele
- Scoici: dupa gust
- Cascaval ras: 1 mana
- Suc de rosii: 2 linguri
- Cimbru: 1 praf
- Oregano: 1 praf
- Piper: 1 praf
- Aluat de paine: 1 buc
- Apa: 500 ml
- Lapte: 500 ml
- Unt: 1 cub
- Drojdie: 1 cub
- Oua: 1 buc
- Sare: 1 varf de cutit
- Zahar: 1 praf
- Faina: cat cuprinde
Pasul 1. Aluat
Se pune drojdia la inmuiat in putin lapte caldut impreuna cu zaharul si se lasa sa se "odihneasca" pentru 5 min
apoi se adauga apa si ea calduta, untul moale, oul batut bine, sarea si incet, incet punem faina pana cand obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.
acoperim aluatul cu un servet si lasam la crescut 30 de min
Pasul 2. Compozitie

Se spala si se curata bine fructele de mare, pestele si se pun intr-un castron cu un pic de ulei, zeama de lamaie,usturoi pisat, sare, piper si o boare de ierburi (nu prea multe ca nu se mai simte gustul de peste) Se acopera cu folie si se dau la frigider cam 2 ore. Intre timp se face un aluat de paine alba simpla.
Dupa ce a crescut aluatul frumusel, se intinde foaie subtirica, se pun cele doua linguri de suc de rosii, jumatate din cascaval, fructele marinate si scurse foarte bine (eu se pun intre prosoape de hartie si absorb toata zeama), stropul de ierburi si restul de cascaval.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |