Placinta cu branza facuta in casa

Ingrediente
- Crema de branza philadelphia: 200 gr
- Unt: 200 gr
- Zahar: 1 lingura
- Sare: un praf
- Faina: 300 gr
- Lapte: 2 l
- Iaurt: 2
- Oua: 2-3
- Stafide: 100 gr
- Zahar: dupa gust
- Smantana: cateva linguri
- Zahar vanilat : putin
- Coaja de lamaie: 1
Branza o preparam din:
2 l de lapte si 2 iaurturi, pe care le punem la fiert, cand sunt aproape de punctul de fierbere incepe sa se "aleaga" branza.Rasturnam totul printr-o sita fina si lasam la scurs .Cantitatea de branza obtinuta trebuie sa fie intre 550-570 gr
Amestecam branza obtinuta cu 2-3 oua, 100 de grame stafide, zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, zahar vanilat si cateva linguri de smantana
Impartim aluatul in 2 bile
Din fiecare bila Intindem o foaie cat tava in care dorim sa coacem(poate sa fie de yena sau din teflon, rotunda, dreptunghiulara,etc)
Apoi turnam umplutura de branza deasupra
Cea de a doua foaie o intindem si taiem din ea fashii pe care le folosim la confectionarea unui "grilaj"
Ungem cu galbenush de ou, presaram cu zahar si dam la cuptor pana se rumeneste placinta
Sursa retetei: aluat Micul Bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |