Placinta cu carne

Ingrediente
- Faina: 500 g
- Unt: 350 g
- Iaurt: 400 g
- Praf de copt: putin
- Sare: o lingurita
- Ceapa: 2
- Patrunjel: 1 legatura
- Marar: 1 legatura
- Oua: 3
- Branza de oaie: 200 g
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Carne tocata amestec porc si vita: 600-700 g
- Galbenus de ou: 1 pentru uns deasupra
Reteta postata in forum de Micul
Am intalnit de destule ori, pe forumurile culinare, conceptia conform careia revistele ieftine, ca de exemplu " Practic in bucatarie ", nu pot oferi retete faine. Eu nu am avut niciodata un astfel de complex, asa ca daca imi plac ingredientele dintr-o reteta, o incerc. Asa am mai descoperit o reteta foarte usoara si faina de placinta cu carne.
Pentru aluat se amesteca faina cu untul scos din congelator ( unde se tine 10-20 min ), cu varful degetelor, doar pana se amesteca, deci nu se framanta. Se adauga apoi si iaurtul, tot fara sa se framante, si sarea. Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 2 ore. Eu am pus si niste oregano, busioc si menta uscate. Pentru umplutura se pun cepele taiate marunt in putin ulei, la calit. Eu am pus si un catel de usturoi. Dupa ce devin sticloase, se adauga carnea si se lasa pana-si schimba culoarea. Apoi se adauga apa si putin vin rosu sec.
Condimentele, eu pun maghiran, cimbru, piper sare si dupa ce e gata calita am pus si boia. In amestecul de carne racit, se adauga branza bucati, verdeata tocata, si ouale fierte taiat si ele bucati. Se scoate aluatul, se imparte in doua, se intinde o foaie, se pune umplutura si din nou foaie. Se unge cu galbenus si se baga la cuptor, pana se rumeneste.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |