Placinta cu dovleac - de post

Ingrediente
- Apa: 300 ml
- Ulei: 600 ml
- Drojdie: 45 g
- Praf de copt: 1 plic
- Zahar: 2 linguri
- Sare: dupa gust
- Faina: 1 kg - pentru aluat
- Coaja de lamaie: 1 bucata - pentru umplutura
- Dovleac: in functie de necesitate- pentru umplutura
- Zahar: in functie de necesitate- pentru umplutura
- Scortisoara: dupa gust- pentru umplutura
- Amidon: in functie de necesitate- pentru umplutura
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Dulciuri de postReteta postata in forum de Michelle
se amesteca cana cu apa cu o cana de ulei,drojdie,sare ,zahar,praf de copt,sare ,coaja de lamaie si jumate din faina
se framanta si se adauga faian pana obtinem un aluat bine legat
din cana de ulei si faina se face un amestec ca o smantana
se imparte aluatul in doua se intinde foaie se unge cu jumate din smantana si se ruleaza..se repeta operatiunea si cu cealalta jumate de aluat..se lasa 30 min sa se odihneasca
Curatim si razuim dovleagul,il punem la foc impreuna cu zahar(depinde de cat de dulce il doriti) si cand s-a inmuiat adaugam scortisoara si 1 lg de amidon.
intindem foaie de aluat o punem in tava adaugam din dovleag, adaugam alta foaie de aluat
si dam la cuptor pana se coace..cca 30 min.pudram cu zahar vanilat
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |